Forebyggelse og begrænsning af brand ved støvopsamling og -opbevaring - Safevent

Støvopsamling og opbevaring

Støv er partikler med en diameter på mindre end 500 mikrometer og støvet er et restprodukt fra produktionen. For at udgå at støvet udledes til omgivelserne opfanges støvpartiklerne af filtre. Koncentrationen af støv i filtre, opsamlings og opbevaringsfaciliter vil derfor være meget høj. En høj koncentration af støv er særdeles eksplosionsfarlig og en enkelt gnist vil derfor kunne igangsætte en eksplosion. For at forhindre eksplosioner og brande tilbyder Safevent både forebyggende og begrænsende tiltag.

Forebyggelse:

Med henblik på at forhindre gnister i at antænde koncentrationen af støv, leverer eller monterer vi gnistdetektion, der registrerer gnister inden de når frem til eksplosionsfarlige støvkoncentrationer. Dernæst leverer eller installerer vi udstyr, der kan udføre automatisk gnistslukning. Få mere information om vores komplette gnistdetekterings- og slukningsanlæg.

Begrænsning:

Skulle en eksplosion indtræffe er det vigtigt at skaden håndteres bedst muligt. En eksplosion udløser en trykbølge og en varmeudvikling. For at begrænse skaderne er det derfor vigtigt at trykbølgen forårsager mindst mulig skade på opgivelserne. Dette imødekommer Safevent ved leveringen eller installationen af eksplosionsaflastningsudstyr, der bortleder trykbølgen eller ved eksplosionsundertrykkelse.

Vi anvender cookies til at skabe bedre brugeroplevelser, tilpasse indhold og indsamle statistik om brugertrafik. Fortsætter du med, at bruge hjemmesiden, uden at ændre dine indstillinger, går vi ud fra, at du accepterer at modtage alle cookies fra www.safevent.dk.